Hoogezand - Politie en bewoners de straat op tegen inbraken

vrijdag 11 december 2015

Hoogezand - Woninginbraken hebben veel impact op slachtoffers. Daarom is de aanpak ervan een landelijk speerpunt binnen het politiewerk. Dit jaar is in de gemeente Hoogezand-Sappemeer het aantal woninginbraken ten opzichte van 2013 en 2014 met 35% gedaald.

Een prachtig gegeven, maar iedere inbraak is er één teveel. Daarom gaan de politie en gemeente door met hun integrale aanpak tegen woninginbraken.

Hoe inbraken voorkomen?

Het afgelopen jaar organiseerden de gemeente en de politie drie bijeenkomsten 'Veilig wonen' voor bewoners. Tijdens deze bijeenkomsten kregen bewoners preventietips. Ook werd een aantal preventieacties in de wijken uitgevoerd. Om bewoners bewust te maken van de kans op een woninginbraak, om hen te informeren over het doeltreffend gebruik van binnen- en buitenverlichting en de noodzaak van het afsluiten van deuren en ramen. Onderzoek wijst namelijk uit dat alleen al het beter gebruik van verlichting de kans op een woninginbraak met 60 á 70 procent verkleint. Een paar simpele maatregelen maken soms een groot verschil.

Gezamenlijk eten

Woensdag 2 december ging de politie samen met medewerkers van de gemeente, woningcorporatie Steelande, contactpersonen van de Turkse gemeenschap en de bewonerscommissie Spoorstraat-Kieldiep de straat op. De Turkse vrouwenvereniging kookte een heerlijke maaltijd. En nadat er gezamenlijk gegeten was, gingen zes samengestelde groepen de straat op in de wijken Spoorstraat-Kieldiep en Gorecht West.

Met bewoners de straat op

Bij eenentachtig woningen waar geen verlichting brandde en de bewoners niet thuis waren, werd een preventiefolder met een begeleidende brief in de brievenbus gedaan. Verder werd er gelet op waardevolle goederen die in het zicht lagen, openstaande ramen en deuren, onafgesloten fietsen/auto’s en andere verdachte situaties. De betreffende bewoners werden hierop vervolgens geattendeerd, onder meer door de imam. ‘Goed om mee te maken’, noemde de imam de donkere-ramen-actie. Hij beloofde tijdens het vrijdaggebed de mensen te wijzen op slim gebruik van de verlichting ter voorkoming van woninginbraken.

Preventietips?

Ook weten hoe u uw woning veiliger kunt maken?

Getuige van woninginbraak? Bel 112!

Indien u getuige bent van een misdrijf of verdachte situatie, bel dan direct alarmnummer 112. Met een beschrijving of foto van het misdrijf, de dader (s) of kenteken en de vluchtrichting kan de politie direct in actie komen. U kunt u ook aanmelden bij Burgernet zodat de politie op uw aanwijzingen de inbrekers in de kraag kan vatten. Een veilige samenleving maken we immers samen.

bron: politie.nl | Categorie: inbraak


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoogezand | 112 alarmeringen Hoogezand | Goedkoop Tanken in Hoogezand | Supermarkten in Hoogezand | Weerbericht Hoogezand