Twee aanhoudingen bij onderzoek naar witwassen

dinsdag 10 februari 2015

Muntendam/Nieuwe Pekela - Dinsdag 10 februari zijn twee mannen aangehouden op verdenking van hennephandel en witwassen. Gedurende de actie werden drie locaties in Muntendam en Nieuwe Pekela doorzocht.

De politie beschikte over informatie dat er in een bedrijfspandaan de Holland Marsch in Nieuwe Pekela mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zouzijn.

De politie verzamelde informatie over de twee aangehoudenverdachten. Het viel op dat de mannen over veel vermogen beschikten. Hetvermoeden is dat het hier (deels) om crimineel vermogen gaat. Hierop werd eenpolitieonderzoek gestart. Dat leidde vandaag tot de aanhouding van twee inwonersvan Muntendam (48 en 37 jaar). Zij worden verdacht van het witwassen vancrimineel vermogen en hennephandel. Beide verdachten zijn ingesloten voorverhoor. In het pand in Nieuwe Pekela zijn geen hennepplanten aangetroffen, maarwel spullen die gebruikt kunnen worden bij een hennepkwekerij.

De woningen van de verdachten in Muntendam en het bedrijfspand in NieuwePekela zijn doorzocht. Daarbij is ook gebruik gemaakt van een drugs- en eengeldhond. Bij de doorzoekingen is een wapen aangetroffen. Dit wapen is in beslaggenomen. Daarnaast is erbeslaggelegd op een aantal voertuigen, geld en administratie. Nader onderzoek moetuitwijzen op de verdachten inderdaad op criminele wijze geld hebben verdiend.

Het onderzoek naar de aangehouden verdachten wordt voortgezet.Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoogezand | 112 alarmeringen Hoogezand | Goedkoop Tanken in Hoogezand | Supermarkten in Hoogezand | Weerbericht Hoogezand