Sporen oude moordzaak opnieuw onderzocht

donderdag 23 april 2015

Hoogezand - Politie en Openbaar Ministerie hebben oude sporen uit het onderzoek naar de moord op Sandra Kalk opnieuw ingestuurd naar het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). De sporen worden met de modernste technieken opnieuw onder de loep genomen.

Sandra Kalk werd in 1998 vermoord en begraven in een bosperceelnabij Kolham. De verdachte kwam destijds door vuurwapengebruik om het leven. Hetdossier werd daarmee gesloten. Nabestaanden van Sandra hebben altijd twijfelsgehad of de doodgeschoten verdachte ook daadwerkelijk de moordenaar is en of erniet meer personen bij de moord betrokken zijn geweest.

Een onderzoeksteam kijkt sinds april 2014 opnieuw naar hetdossier van de moord op Sandra Kalk. Het gaat niet om een heropening van dezaak, maar om een beschouwing van eerder gedaan onderzoek. Daarbij is ooknadrukkelijk gekeken naar destijds verzamelde sporen. Die sporen zijn samen methet NFI geanalyseerd.

Dankzij verbeterde technieken lijkt het de moeite waard desporen opnieuw te onderzoeken. Het gaat daarbij onder anderen om haren diedestijds op het lichaam van Sandra werden aangetroffen. Ruim 15 jaar geleden washet niet mogelijk om uit die delen van de haren DNA te halen. Met nieuwetechnieken is dat nu misschien wel mogelijk.

Op de kleding van Sandra Kalk zijn ook sporen gevonden van eenonbekende vrouw. De politie gaat van een vrouwelijke getuige, die dezevoorwerpen in handen kan hebben gehad, haar DNA vragen. Hierdoor kan uitgeslotendanwel bevestigd worden dat de sporen van deze getuige zijn.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoogezand | 112 alarmeringen Hoogezand | Goedkoop Tanken in Hoogezand | Supermarkten in Hoogezand | Weerbericht Hoogezand