Bromfietsers gecontroleerd op fietsroute Hoogezand-Groningen

donderdag 14 mei 2015

Hoogezand - De politie heeft woensdag 13 mei een bromfietscontrole gehouden op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen. Daarbij werden vier bekeuringen uitgedeeld voor rijden zonder rijbewijs en te hoge snelheid. Vanwege de CAO-acties werden ook diverse waarschuwingen uitgedeeld. De controle vond plaats in het kader van het verkeersveiligheidsproject op de fietsroute Hoogezand-Groningen. De jonge scooterrijders kregen ook een ?Scooterguide? uitgereikt met tips en informatie.

De bromfietscontrole vond plaats van 14 tot 18 uur op deRijksweg West in Westerbroek. In totaal werden acht snorfietsers en 17bromfietsers gecontroleerd. Drie snorfietsers kregen een bekeuring omdat ze geenrijbewijs hadden. Daarnaast moeten drie andere snorfietsers hun snorfiets latenherkeuren in verband met een te hoge constructiesnelheid. Ook vier bromfietsersmoeten naar de RDW voor een herkeuring. Twee bromfietsers kregen een bekeuringvoor een te hoge constructiesnelheid. Naast een bekeuring werd van n van hende brommer in beslag genomen. De constructiesnelheid bedroeg maar liefst 109kilometer per uur.

De bromfietscontroles zijn nodig omdat de onveiligheid op defietsroute (deels) te maken heeft met te hard rijdende bromfietsers. Bij eensnelheidsmeting in 2014 bleek dat ongeveer 75% van de brommerrijders te hardrijdt. De politie let in het project Fietsroute Hoogezand-Groningen op de(constructie-) snelheid van de brommers, maar controleert ook de papieren entechnische staat. Verlichting en zichtbaarheid krijgen ook aandacht. Verder iser aandacht voor de plek waar brommers rijden op het pad.

In april zijn de provincie Groningen, de gemeenten Groningen enHoogezand-Sappemeer, de politie en de Fietsersbond samen een project gestart omde verkeersveiligheid op de fietsroute tussen Hoogezand en Groningen teverbeteren. Zij zetten daarbij een combinatie van maatregelen in: de aanpak vanhet fietspad zelf, voorlichting naar de weggebruikers en het uitvoeren vanpolitiecontroles. Het is de eerste keer dat de provincie de veiligheid op eenfietsroute op deze manier aanpakt. Het project is te vinden opFacebook enTwitter.

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoogezand | 112 alarmeringen Hoogezand | Goedkoop Tanken in Hoogezand | Supermarkten in Hoogezand | Weerbericht Hoogezand