Aanhouding in onderzoek naar ontvoering

dinsdag 15 november 2016

Glimmen/Uithuizermeeden - De politie heeft in het onderzoek naar de ontvoering en mishandeling van een 47-jarige man uit Groningen een lid van motorclub No Surrender aangehouden. Zijn auto is in beslag genomen voor onderzoek.

De politie vermoedt dat de auto van de aangehouden verdachte een rol heeft gespeeld bij de ontvoering. Het No Surrender-lid, een 26-jarige inwoner van Uithuizermeeden, is ingesloten voor nader onderzoek.

De eerder aangehouden vrouw uit Eelde zit nog altijd vast. Het onderzoek wordt voortgezet. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Uit onderzoek blijkt dat 80 procent van de leden van beruchte motorclubs zoals de Hells Angels, Satudarah en No Surrender een strafblad heeft. Bijna 30 procent is zelfs veelpleger, wat inhoudt dat ze meer dan tien veroordelingen op hun naam hebben. De top 3 van veroordelingen is verkeersovertredingen, vernielingen en geweldsincidenten. In Noord Nederland geldt dat tussen 1 januari 2013 tot november 2015 27% van de OMG-leden strafbare feiten heeft gepleegd. Daarbij waren No Surrender en Satudarah oververtegenwoordigd. Mishandeling is het feit dat het meest voorkomt. Daarmee laten outlaw motorclubs een wezenlijk ander beeld zien dan andere sportclubs.

De politie werkt samen met partners aan een veilige samenleving. Heeft u informatie die de politie kan helpen in dit onderzoek, schroom dan niet om contact op te nemen en help mee een veilige samenleving te creƫren. Dat kan ook anoniem!

Klik hier voor eerdere berichtgeving (11 november)

bron: politie.nl | Categorie: diversen


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Hoogezand | 112 alarmeringen Hoogezand | Goedkoop Tanken in Hoogezand | Supermarkten in Hoogezand | Weerbericht Hoogezand